Viac o....

BORGES JE JEDINEČNÝ

Starostlivým výberom získavame vyváženú kompozíciu, ktorá nám dáva charakteristický bouquet Borges.

Extra panenský oilvový olej
Je získaný z prvého lisovania z optimálneho výberu rôznych druhov olív. Olivový olej je výnimočne ľahký a jemný a jedlu dodá jedinečnú, neporovnateľnú chuť. Chutí najmä v šalátoch, no vyskúšajte ho aj na marinovanie, polejte ním čerstvo upečenú pizzu či nalejte pár kvapiek do polievky. Na krajci voňavého chleba chutí fantasticky a osvieži aj chuť nakrájanej paradajky.

Borges exclusive
Ak hľadáte nové chute, tak sú tu jednodruhové extra panenské olivové oleje Borges Arbequina a Picual - získané vždy len z jedného druhu olív. Olivy, tak ako víno, majú svoje odrody a olivový olej len z jedného druhu olív chutí vždy ako táto oliva.

Arbequina
Veľmi jemný a aromatický, s ľahkými náznakmi po chuti mandlí a zelených jabĺk.

Aceto balsamico di Modena
Balzamový ocot z červeného vína s označením pôvodu Modena (Taliansko) je získavaný dozrievaním vína z oblasti Modena v drevených sudoch.

ŠALÁTY
Spolu s extra panenským olivovým olejom tvorí Balsamico neodmysliteľnú zálievku do šalátov. Olivový olej najskôr zmiešajte s posekanými bylinkami, polejte šalát, dobre premiešajte a pridajte ocot. Olivový olej vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá zabráni zelenine, aby zvädla.

OLIVOVÝ OLEJ NIELEN NA ŠALÁTY
Objavte jeho rôznorodosť. Presvedčte sa, že nie je len základom zálievok na šaláty, ale je skvelý aj na smaženie, dusenie či pečenie. Na tepelnú úpravu sa hodia najmä tieto druhy:
Olivový olej je zmesou rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jeho jemnejšiu olivovú vôňu a chuť ocenia najmä tí, ktorí začínajú spoznávať prednosti olivového oleja.
Olivový olej Extra mild obsahuje menšie množstvo Extra panenského olivového oleja ako Olivový olej. Má extra jemnú chuť. Je skvelý aj na pečenie múčnikov, ostanú dlhšie kypré a čerstvé.
Olivový olej s cesnakovou príchuťou je olivový olej s voňavým francúzskym cesnakovým extraktom. Jeho použitie je veľmi rôznorodé, hlavne na potraviny pripravované na grile, na pizza korpus, toasty, na prípravu ryže atď.

OLIVOVÝ OLEJ A SMAŽENIE
Olivový olej je na smaženie ideálny. Keď sa zohreje na správnu teplotu, nenastane v jeho štruktúre žiadna podstatná zmena a uchováva si svoje výživové vlastnosti vďaka antioxidantom a vysokému obsahu kyseliny olejovej. Teplota, pri ktorej sa začne olivový olej prepaľovať je až 210°C, čo je viac ako teplota ideálna na smaženie (180°C).
Ak smažíte správnym spôsobom, olej preniká do potraviny veľmi málo, takže celková kalorická hodnota sa veľmi nezvyšuje. Výživová kvalita potravín sa neznižuje, keďže teplota vnútri potraviny nie je vysoká a čas smaženia je krátky.

BORGES JE PRÍRODNÝ
Olivový olej je úplne prírodný produkt, získaný z vyberaných olív najlepšou starostlivosťou. Borges pochádza z oblasti najlepších olivovníkov.
Existujú desiatky druhov a pôvodov olivového oleja, podľa druhu olív, z ktorých sú získavané. Ako víno, tak aj olivové oleje sa degustujú a klasifikujú. Základom je poznať ich pozitívne charakteristiky ako horkosť, pikantnosť či ovocnú chuť.

BORGES AJ V BIO KVALITE
BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ A BIO OCOT Z BIELEHO VÍNA
získané z ekologicky pestovaných plodín.

GARANTUJEME:
Pri ekologickom pestovaní sa nemôžu používať chemické a umelé hnojivá ani pesticídy, ktoré by mohli poškodiť životné prostredie.
Pri hnojení sa používajú prírodné zdroje a desinsekcia. Oboje sa používa len v obmedzenej miere, aby sa dodržali tradičné spôsoby pestovania.